Vali Ayyıldız: Yeni eğitim sistemi daha faydalı olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, eğitim sisteminde yapılan son düzenlemenin daha anlamlı, faydalı ve güzel olduğunun anlaşıldığını belirterek, "Yeni 4+4+4 eğitim sisteminin daha hayırlı ve güzel olduğuna inanıyorum. Burada yapılan ek derslikle köyümüzde belki de farkında olmadan ama bir farkındalık olarak yeni sisteme bir katkıda bulunduk." dedi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Yunuslu Köyü'nde yapımı tamamlanan ek derslik binasının açılışı gerçekleştirildi. Vali Erol Ayyıldız, ?Çocuklarımıza ne kadar yatırım yaparsak geleceğimizi de o kadar güvence altına alırız.? dedi.

Vali Ayyıldız, devlet vatandaş işbirliğiyle yapılan, Ereğli Yunuslu Köyü İlköğretim Okulu ek derslik binası ve çevre düzenlemesinin hizmete açılışı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ek hizmet binasının küçük ama anlamlı bir eser olduğunu belirtti. Ek derslik binasının devlet vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu ifade eden Ayyıldız, şöyle dedi:

?Eğitim ve öğretimin ne derece önemli olduğu hepimizce malum. O konuda söylenecek bir şey yok. Söylenecek olan nedir? Bizim ona katkımız ne, biz bu eğitim ve öğretim noktasında nerede duruyoruz? Eğitim sistemimizde son yapılan düzenlemeyle biraz eskiye döndük. Çünkü onun daha anlamlı, faydalı ve güzel olduğu anlaşıldı. 4+4+4 eğitim sistemiyle çocuklarımız yaş grupları itibariyle, alacakları eğitimin kendilerine uygun olması hasebiyle, hem bulundukları ortam hem de sosyal çevre itibariyle bunun daha anlamlı ve faydalı olduğu ortaya çıktı. Bu sistemin daha hayırlı ve güzel olduğuna inanıyorum. Burada yapılan ek derslikle köyümüzde belkide farkında olmadan ama bir farkındalık olarak yeni sisteme bir katkıda bulundu. Eğitim ve öğretimin neresinde duruyoruz diye baktığımızda herkesin söyleyeceği bir şey olur. Ama 'ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz' der Ziya Paşa. Dolayısıyla Yunuslu Köyü bunun en güzel örneğini göstermiş, kardan hale geçmiştir. Kaymakamımız İbrahim Çay'ın desteği ve önderliğiyle, Yunuslu Köyü çok güzel bir eser ortaya çıkarmıştır. Birazdan açılışını yapacağımız bu ek derslik binasının haırlı olmasını, oradan bu ülkenin harcına, temeline katkı sunacak nice neferlerin yetişmesini diliyorum.?

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da törende yaptığı konuşmada, eğitimin bir toplumun en önemli kriterlerinden biri olduğunu söyledi. Aristo'nun, ?'Aydınlığa yüzünü dönenlerin göreceği tek şey kendi karanlıklarıdır' sözünü hatırlatan Candan, ?Aydınlığın temeli de eğitimden geçer. Bir toplumun en önemli varlığı, kriteri tabİi ki eğitimdir. Beyin yapısıdır, beyin gücüdür. Bugün eğitime önem veren ülkelerin hepsi ileri ülkelerdir. Bakın Avrupa'ya, bakın Uzak Doğu'daki Japonya'ya. Bunlar eğitim seviyeleri yüksek ülkelerdir. Eğitim seviyeleri düşük ülkelere, örneğin Afrika'ya bakarsanız aradaki farkı çok rahat göreceksiniz. O nedenle yarınlarınıza yapacağınız en önemli yatırım eğitimdir. Burada kimin hakkı geçmisse ki sayın kaymakamımız yakından ilgilenmiş, huzurlarınızda ona ve hakkı geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu emeklerin hiç birisi zayi olacak emekler değil. Bunlar uzun soluklu yatırımlardır ve değerini, ne türlü meyveler verdiğini o zaman anlayacaksınız.? diye konuştu.

Okul Müdürü Servet Doğan ise yaptığı konuşmada, Yunuslu İlköğretim Okulu'nun 1963 yılında eğitim öğretime başladığını belirterek, ?Ancak mevcut bina yeterli gelmeyince, 1985 yılında yıkılarak yeniden yapılmıştır. Bugüne kadar devam eden bina yetersizliğinden dolayı okulumuzda ikili öğretim yapılmaktaydı. Normal eğitime geçmek için ek bir dersliğe ihtiyaç duyulmuştur. Bu ek derslik de devlet millet işbirliği ile yapıldı. Temel malzemesini sayın kaymakamımız, çelik malzemesini ve işçiliğini ise Okan Ordu isimli köylümüz karşıladı. Köylülerimiz de maddi ve manevi destekler sunarak. okul inşaatında çalıştılar. Mevcut durumda ana bina, ek bina ve ana sınıfı olmak üzere 4 dersliğimiz var. Okulumuzda bir ana sınıf, üç sınıf öğretmeni ve 75 öğrenci bulunmaktadır.? dedi.

Yunuslu Köyü Muhtarı Rıfat Akdeniz ise ek binanın yapılması için öncülük eden Kaymakam Çay ve törene katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ayyıldız, Candan ve Çay tarafından Okul Müdürü Servet Doğan, Köy Muhtarı Rıfat Karadeniz'e teşekkür plaketi verdi. Ek hizmet binasının açılışının ardından okul öğrencileri tarafından okunan şiirler ve folklor gösterisiyle tören sona erdi. Törende, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, TSO Başkanı Mehmet Genç, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan da hazır bulundu.

YARIM KALAN OKUL İNŞAATINI GEZDİLER

Bu arada, Vali Ayyıldız ve Candan, Çay ve beraberindekiler, Yunuslu Köyü'nden Çayırlı'da bir iş adamı tarafından başlatılan, ancak yapımı tamamlanamayan okul inşaatını gezdi. Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Tuğrul Özbek'e, binayı yaptıran iş adamıyla irtibata geçerek, binanın yeni eğitim yılına hazırlanması için kendisi yapmayacaksa yetkili kurumlara devretmesi önerisini iletme talimatını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber